Elektrische Fiets

elektrische fiets
elektrische fiets

Een elektrische fiets aanschaffen in Den Haag

Van alle gemakken voorzien. Weinig inspanning leveren en toch gezond bezig zijn. Handig bij tegenwind. Lekker snel ter plaatse. Ziehier zomaar wat voorbeelden van klanten van Garant Tweewielers over waarom zij op zoek zijn naar een elektrische fiets. De elektrische fiets ondersteunt bij het fietsen met de hulp van een elektromotor. Hoe lang je daarmee kunt fietsen hangt grotendeels af het gebruik van de motor. Fiets je veel zelf, dan kun je zomaar honderd kilometer vooruit. Maak je maximaal gebruik van de motor, dan wordt de afstand een stuk korter.

De elektrische fiets is relatief nieuw en er is een contrast met de traditionele fiets. Sommige mensen moeten er zelfs niets van hebben omdat zij vinden dat je fietsen zelf hoort te doen. Ongeacht de omstandigheden, de afstand of de leeftijd.

Maar, er kleven echt veel voordelen aan een elektrische fiets. Hierboven staan er al een aantal, uit het leven gegrepen. Het voelt als fietsen met een flinke meewind. We merken bij Garant Tweewielers dat de elektrische fiets gewoon een uitkomst is voor heel veel mensen. Bijvoorbeeld bij een grote afstand voor woon-werkverkeer. Of voor mensen die gek zijn op fietsen, maar voor wie het fysiek steeds moeilijker wordt om hun hobby uit te voeren. Ook voor moeders met kinderen is de elektrische fiets een welkome aanwinst.

In Den Haag merken we een toename van de verkoop van het aantal e-bikes, zoals de elektrische fiets in de volksmond heet. De motor draait op een batterij. De mate van ondersteuning kun je zelf instellen. Er zijn drie posities voor de motor. Midden, voor of achter. Bij Garant Tweewielers kunnen we u precies uitleggen wat voor u de beste positie van de motor van de elektrische fiets is. Deze heeft namelijk invloed op stuurgedrag, wendbaarheid en stabiliteit.

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn meestal goedkoper. Je kunt in iedere gewenste versnelling vertrekken en de motor start zodra je wegrijdt. Bij een midden-motor is de aandrijving verbonden met de trapas. Er kleven echter ook nadelen aan. Door de aandrijving kan het voorwiel in een bocht sneller wegglijden. Het is niet bekend of het risico op valpartijen hierdoor toeneemt. Door de motor is het voorwiel zwaar om op te tillen. Voor de gewichtsverdeling is een motor in het midden gunstig. Bovendien heb je geen last van zware wielen (dus zwaarder sturen) en is er minder sliprisico.

Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn stil en slijten minder dan midden-motoren. Nadeel is dat het derailleursysteem sneller slijt en onderhoudsgevoelig is. In vergelijking met een naafversnelling. Een achterwiel-motor heeft een lager rendement dan een midden-motor.

Wij hebben verschillende merken elektronische fietsen met diverse motoren ter beschikking. Kom gerust langs bij Garant Tweewielers voor meer informatie.

© Copyright 2015 - 2020 Garant Tweewielers - Website door Eye-C Multimedia Webdesign Den Haag | Privacy Statement