Omafietsen

omafiets
omafiets

Een omafiets aanschaffen in Den Haag

Niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hele generaties zijn ermee opgegroeid: de omafiets! Handen losjes op het stuur, relaxed op het zadel en licht trappen. De populariteit van de omafiets is nog steeds ongekend hoog en je ziet de omafiets dan ook kriskras door Den Haag rijden.

Garant Tweewielers geeft graag een kleine historische uitleg. Vroeger was de omafiets het standaardmodel voor een vrouwenfiets. Doordat de omafiets 28 inch wielen heeft, met een gebogen buis tussen de zadelbuis en de balhoofdbuis, is de instap laag. Met name vroeger, toen de vrouwen overwegend rokken droegen, was deze lage instap ontzettend praktisch. Den Haag is een van de steden waar de omafiets als eerste voet aan vaste wal zette, want van origine komt de omafiets uit Engeland!

Ondanks het feit dat de kledingkeuze van vrouwen veranderde, groeide de populariteit van de omafiets. Dat komt met name door de enorm fijne rijeigenschappen. Op een omafiets zit je meer rechtop dan op ieder ander willekeurig model. Dat komt doordat er een langer balhoofd op de fiets zit. Primair bedoeld voor de lage instap, maar het neveneffect van rechtop zitten is een belangrijke reden voor de enorme vraag naar omafietsen.

Door de lage instap van de omafiets is het frame slapper omdat zadel en stuur gemakkelijker ten opzichte van elkaar gebogen kunnen worden. Het frame buigt en veert comfortabel mee tijdens het fietsen. Deze unieke combinatie van zithouding en vering maakt dat de omafiets aanvoelt als uitermate comfortabele fiets. Alsof je thuis in je luie stoel zit. Relaxed keuvelen, veilig onderweg door de stad. Leverbaar met terugtraprem of trommelremmen.

Garant Tweewielers in Den Haag heeft diverse types omafietsen beschikbaar. Wij werken samen met de beste merken en garanderen kwaliteit en een lange levensduur. Bij ons vind omafietsen in alle kleuren, soorten en maten. Geschikt voor volwassenen en voor kinderen.

We zetten de voordelen en het gemak van de omafiets graag op een rij:

  • Robuuste bagagedrager. Door de verbinding met het frame van de fiets neem je eenvoudig je boodschappen, boekentas of sporttas mee.

  • De jasbeschermer. Deze bevindt zich onder de bagagedrager en zorgt ervoor dat je jas of je tas niet tussen de spaken van het wiel komt.

  • De klapstandaard. Niet op ieder model verkrijgbaar maar uiterst praktisch. De klapstandaard van stond lang symbool voor de elegantie van de omafiets. Deze is de afgelopen jaren sterk verbeterd en nog nauwelijks gevoelig voor slijtage. Parkeer je omafiets eenvoudig waar je zelf wil.

  • Verlichting. De dynamo is verwerkt in de naaf en is vele malen lichter dan zijn voorganger. Tijdens het fietsen merk je nauwelijks dat de dynamo actief is. Het achterlicht werkt op een batterij.

  • De klassieke uitstraling blijft een eyecatcher.
  • Dit zijn onze merken. Kom vooral langs in de showroom van Garant Tweewielers in Den Haag en kijk zelf. Met een omafiets van Garant Tweewielers hoor je er helemaal bij!

    batavus
    © Copyright 2015 - 2020 Garant Tweewielers - Website door Eye-C Multimedia Webdesign Den Haag | Privacy Statement