Hybride Fiets

hybride fiets
hybride fiets

Hybride fiets kopen in Den Haag

Ga je met je tijd mee, dan kies je een hybride fiets. Bij Garant Tweewielers krijgen we regelmatig de vraag wat een hybride fiets nou precies is? Er zijn verschillende omschrijvingen. Bijvoorbeeld: een kruising tussen een stadsfiets en een toerfiets (mountainbike, racefiets). Of: een hybride fiets is een sportieve fiets met vaak meer dan 21 versnellingen, waarop je comfortabel kunt zitten. Het beste wat je kunt doen is langskomen bij onze vestiging in Den Haag. Dan kunnen we je exact uitleggen wat een hybride fiets is en kun je zelf ondervinden of er eentje is die bij je past.

Eentje? Jazeker. Want binnen het segment van de hybride fietsen is een aantal soorten te onderscheiden. De keuze is groot, ook bij Garant Tweewielers, en daarom zetten we ze hier voor je op een rijtje.

 • De cityhybride is een moderne stadsfiets. Zeer geschikt voor Den Haag met haar drukke straten en vele verkeerslichten. De cityhybride heeft een dichte kettingkast en 7 versnellingen en is daarmee geschikt als sportieve fiets voor iedere dag. Of als een eenvoudige recreatiefiets. Rijdt licht en eenvoudig door Den Haag.
 • De toerhybride is zowel met een open als een gesloten kettingkast leverbaar. Deze sportieve, lichte hybride fiets heeft altijd meer dan zeven eenvoudig bedienbare versnellingen. In vergelijk met de cityhybride vergt de toerversie wel iets meer onderhoud. Toch is de toerhybride fiets zeer geschikt als sportieve recreatiefiets.
 • De meest gebruikte vorm van versnellingssysteem is de derailleurversnelling met 21 of meer versnellingsmogelijkheden. Een apart systeem is de Shimano alfine 11, een systeem van Shimano met 11 versnellingen, goedkoper dan de prijzige Rohloff naafversnelling.

 • De crosshybride fiets is een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Deze sportieve fiets heeft een geveerde vork en banden met profiel. Dat maakt de crosshybride geschikt voor zowel gebruik in het bos als op de weg. Een op maat gesneden mountainbikeparcours raden wij niet aan, maar een ritje over een verhard bos- of zandpad: doen! De crosshybride fiets wordt geleverd zonder spatborden, drager en verlichting. Maar deze elementen kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Ideaal voor een tochtje door de duinen. Fietsen over het strand van Scheveningen en terug door Den Haag? Helemaal leuk met een crosshybride fiets van Garant Tweewielers!
 • De fitnesshybride fietsen zijn bedoeld als snelle fietsen om veel kilometers op de weg mee te maken. De fiets heeft geen geveerde voorvork en de banden hebben minder profiel. Daarom raden wij alternatieve routes, zoals door het bos of over zand of andere hobbelwegen, af. Deze lichtgewicht fietsen zijn zeer geschikt om over de weg lange afstanden af te leggen en zijn niet veel zwaarder of langzamer dan een ‘echte’ racefiets.
 • Veel mensen hebben problemen met de moeilijke zithouding van een mountainbike. Voor hen is de hybride fiets de uitkomst om toch enerverende tochten door moeilijk landschap te kunnen maken. De hybride fiets heeft het gemak en het zitcomfort van een normale fiets. Maar omdat er een verende voorvork aanzit, wordt het rijden over hobbels, door kuilen en door het zand een stuk comfortabeler.

 • De trekking fiets is een kruising tussen een crosshybride en een fitnesshybride fiets. En speciaal voorzien van sportieve elementen die cruisen door de natuur makkelijker maken: spatborden, bagagedrager, verlichting en een slot. Hybride trekking fietsen zijn bedoeld om tochten te maken met de mogelijkheid van het meenemen van bagage. Trekking fietsen zijn net iets completer qua uitrusting dan een crosshybride of fitnessfiets en bovendien een stuk lichter en sportiever dan een echte stadsfiets. Er zitten combinatiebanden onder, die geschikt zijn voor de openbare weg en licht terrein.
 •  

  De kenmerken van een hybride fiets op een rij:

 • Licht aluminiumframe

 • Versnellingen (variërend van 7 tot 27 versnellingen)

 • Comfortabele zithouding

 • Grotere wielen
 • vsf
  kalkhoff
  © Copyright 2015 - 2020 Garant Tweewielers - Website door Eye-C Multimedia Webdesign Den Haag | Privacy Statement