Kinderfietsen

kinderfiets
kinderfiets

Kinderfiets kopen in Den Haag

De markt van kinderfietsen is groot en daarom voor veel mensen onoverzichtelijk. Daarom helpen wij u door een selectie te maken op basis van een aantal criteria. Veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie staan daarbij voorop.

Veiligheid is het allerbelangrijkste aspect bij de aanschaf van een kinderfiets, zo vinden wij bij Garant Tweewielers. Ieder kind in Nederland moet leren fietsen en zwemmen. Net als bij de zwemles is de technische beheersing bij het fietsen van groot belang. Het gebruiksgemak van de fiets draagt dus bij aan de veiligheid. Hoe eenvoudiger in gebruik, hoe veiliger het is.

Daarom adviseren wij om een kinderfiets op de juiste grootte van het kind te kopen. Niet te klein, niet te groot. Nederlanders hebben de neiging een kinderfiets ‘op de groei’ te kopen. Begrijpelijk. Maak vooral de afweging of de veiligheid daarmee in het geding is.

Het is tevens van belang dat het stuur op de juiste hoogte is afgesteld. Zodat het kind rechtop op de fiets zit en daardoor het beste uitzicht heeft. Verder is de zadelhoogte van belang. Zorg ervoor dat het zadel zo staat afgesteld, dat uw kind nog net met de voeten bij de grond kan. Altijd handig bij een noodstop. Veiligheid voor alles!

Een geschikte kinderfiets is bij voorkeur licht en heeft geen versnellingen.

Kinderfietsen zijn geclassificeerd op basis van de maat van de wielen. Die komen overeen met de gemiddelde leeftijd en dus lengte van kinderen. Maar in de praktijk blijkt dat het groeiproces van kinderen lang niet zo gemiddeld is als de normering van kinderfietsen. Neem daarom altijd uw kind mee als u bij Garant Tweewielers in Den Haag een kinderfiets wil aanschaffen!

Wij kijken naar het geschiktste formaat en kunnen met u de juiste afstelling bepalen.

Wij hebben, op basis van bovenstaande gegevens, gekozen voor een samenwerking met vier toonaangevende producenten van kinderfietsen. Merken die je vaak in Den Haag ziet rijden.

Kinderfietsen van Batavus zijn betrouwbaar en kwalitatief goed. Er is veel keuze in kleur, vorm en design. Van de eerste fiets met zijwieltjes tot aan de laatste schoolfiets; je kunt altijd bij Batavus terecht. Voor stoere jongensfietsen en meisjesfietsen in de mooiste kleuren.

Populair en goed zijn ook de Puky kinderfietsen. Het Puky-concept is qua vorm uniek en zorgt voor herkenbaarheid. Deze Duitse fietsen zijn betrouwbaar en waardevast. Puky beschikt over een modern keurings- en testlaboratorium. Daar worden modellen en fietsen regelmatig getest.

De kinderfietsen van het merk Loekie beschikken over een korte krukas, het verbindingsstuk tussen de trapas van de fiets en het pedaal. De meeste producenten hebben de neiging om kinderfietsen te voorzien van materiaal dat afgestemd is op volwassenen. De korte krukas is zeer geschikt voor kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat de beste kinderfietsen geproduceerd worden door Puky. Deze fietsen zijn lang niet overal in Nederland verkrijgbaar. Maar vanwege het veiligheidsaspect en de kwaliteit is Garant Tweewielers een samenwerking aangegaan met deze Duitse producent. Kinderfietsen van Puky kwamen als beste uit de test van de fietsersbond. Naast de korte krukas zijn andere positieve elementen: laag gewicht, naafdynamo, goede handvatten en een RVS-ketting.

Nog even overzichtelijk op een rijtje welke merken kinderfietsen wij allemaal aanbieden. Kom vooral langs in de showroom van Garant Tweewielers in Den Haag en kijk zelf. Niets is mooier dan een blij kind op een prachtige nieuwe kinderfiets!

batavus
loekie
puky
sparta
© Copyright 2015 - 2020 Garant Tweewielers - Website door Eye-C Multimedia Webdesign Den Haag | Privacy Statement